Saturn 250 EC Insekticid

384,00 din sa PDV-om

Insekticid sa kontaktnim, digestivnim delovanjem i izvesnom gasnom fazom.
Insekticid,Hlorpirifos 250 g/l

Na lageru

Šifra proizvoda: polj77 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

Namena:
Insekticid

Aktivna materija:
Hlorpirifos 250 g/l

Grupa:
Organofosfati

Formulacija:
Koncentrat za emulziju (EC)

Klasifikacija rezistentnosti:
1B

Primena:
Saturn 250 EC se koristi za suzbijanje jabukinog smotavca (Cydia pomonella), tretiranjem pre početka piljenja gusenica (F1 generacija) i u toku vegetacije za zaštitu plodova.

Količina primene:
Saturn 250 EC se koristi u količini od 2,5 l/ha sa 600-1000 l vode/ha.

Karenca:
Kod jabuka je 28 dana.

Pakovanje:
250 ml

Proizvođač:
Chemical Agrosava

Insekticid sa kontaktnim, digestivnim delovanjem i izvesnom gasnom fazom.

Aktivna materija:
Hlorpirifos 250 g/l

Grupa:
Organofosfati

Formulacija:
Koncentrat za emulziju (EC)

Klasifikacija rezistentnosti:
1B

Karakteristike:
Preparati na bazi aktivne materije hlorpirifos deluju kontaktno, digestivno i u izvesnoj meri gasnom fazom. Registrovani su u EU za folijarna i zemljišna tretiranja. Rastvorljivost hlorpirifosa u vodi je niska, pa nema sposobnost usvajanja preko lista.
Ne usvaja se preko korena, a vreme poluraspada u zemlji je 35-56 dana, što mu omogućava primenu inkorporiranjem u zemljište, a na površini zemlje je 7-15 dana što mu ograničava primenu na ovaj način.

Primena:
Kod jabuka za suzbijanje jabukinog smotavca (Cydia pomonella), tretiranjem pre početka piljenja gusenica i u toku vegetacije za zaštitu plodova. Saturn 250 EC se koristi u količini od 2,5 l/ha sa 600-1000 l vode/ha. Maksimalno se može koristiti dva puta u toku godine.

Druge primene:
Saturn 250 EC se može koristi u početku vegetacije ukoliko dođe do pojave jabukinog cvetojeda (Anthonomus pomorum) u količini od 2,5 l/ha. Prag štetnosti je 30 imaga u 100 otresanja entomološkim kečerom.
Koristi se i za suzbijanje krvave vaši u toku leta i jeseni za vreme doletanja letećih formi na vršne delove jabuke, kao i u vreme rađanja mladih larvi. Preparat se koristi u količini od 2,5 l/ha uz dodatak Silwet L-77.
Koristi se i za suzbijanje imaga drvotočca (Scolytis spp.), pre ubušivanja imaga u grane i stabla u količini od 2,5 l/ha. Preparat se posebno preporučuje za zaštitu knip sadnica na kojima se najčešće razvijaju drvotočci.
Zbog gasne faze ima prednost nad ostalim registrovanim insekticidima za suzbijanje drvesnice (Zeuzera pyrina) u mlađim voćnjacima, neposredno posle berbe pojedinih sorti jabuke u količini od 2,5 l/ha, uz dodatak Letol EC u količini od 4,5 l/ha. Prag štetnosti je jedno oštećeno na 100 pregledanih stabala.
Koristi se na peskovitim zemljišima za suzbijanje larvi gundelja na korenu jabuke, ali u početnoj fazi razvića.
Može se koristiti za suzbijanje žilogriza (Capnodis tenebrionis), kada počne da pada lišće, posle ishrane imaga korom i peteljkom listova. Preparat se isprska po zemlji, ispod krošnje stabla i inkorporira do dubine 10 cm. Količina primene je 2,5 l/ha. Na ovaj način ispiljene larve iz jaja, koja su položena na zemlju ne mogu proći kontaminiranu zonu od 10 cm da bi dospela do korena stabla.

Napomena:
Saturn 250 EC se ne sme koristiti na korenastom povrću, mladom krompiru, mladom luku i salati. Ne sme se koristiti u vreme leta pčela. U slučaju jače kiše ne primenjivati ga. Rastvorljivost u vodi povećava se sa ph vrednošću zemljišta i u prisustvu metala kao što su bakar i mangan.

Fitotoksičnost:
U periodu vlažnog i hladnog vremena može biti fitotoksičan za sortu jabuke Zlatni delišes.

Mogućnost mešanja:
Meša se sa preparatima na bazi diflubenzurona, dimetoata, cipermetrina i tirama.

Karenca:
Kod jabuka je 28 dana.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Saturn 250 EC Insekticid”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj 011/3284-149 ili 011/3284-217 (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: polj77
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu