Strong Bones (100 kapsula)Kalcijum-magnezijum

2.212,00 din4.092,00 din sa PDV-om

Strong Bones je kompleksni preparat sa sadržajem kalcijuma i magnezijuma, koji igraju višestruku ulogu u funkcionisanju organizma, a najpoznatija je izgradnja normalne strukture zubi i kostiju.

Brisanje

Opis

KOME PREPORUČUJEMO?

Dva aktivna sastojka ovog preparata su kalcijum i magnezijum u heliranom obliku u odnosu 2:1. Otprilike, 2% naše telesne težine čini kalcijum. 99% ukupne količine kalcijuma se nalazi u kostima i zubima, i neophodan je za očuvanje njihove strukture. Kalcijum ima važnu ulogu u pravilnom funkcionisanju mišića, nervnog sistema, šta više – on je i važan element kod koagulacije krvi.

Magnezijum je po učestalosti, četvrti element u organizmu. Najveći deo se nalazi u kostima (~60%) i mišićima (~30%), ali je isto tako prisutan i u međućelijskom prostoru kao i u samim ćelijama. Nezamenjiv je kod očuvanja normalne koštane i zubne strukture, i ima važnu ulogu u normalnom funkcionisanju nervnog sistema i mišića. On je i važan činilac određenih energetskih procesa u telu. Učestvuje u sintezi belančevina, procesima ćelijske deobe, kao i kod održavanja ravnoteže natrijuma i kalijuma u telu.

PAŽNJA!

Potražite lekarski savet u slučaju dugotrajnog uzimanja velikih količina kalcijuma!
Prekomerno pušenje, uzimanje kafe, čaja, ishrana bogata vlaknima, i oksalna kiselina koja se nalazi u nekim biljkama (zelena salata, spanać, blitva), kao i fitin koji se nalazi u žitaricama, sprečavaju upijanje kalcijuma. Ishrana bogata belančevinama povećava izlučivanje kalcijuma kroz bubrege.
Male količine vitamina D poboljšavaju apsorpciju kalcijuma.
Ne preporučuje se uzimanje velike količine magnezijuma tokom dužeg vremenskog perioda.
Iskustvo pokazuje da bi odnos kalcijuma i magnezijuma u organizmu trebao da bude 2:1. Savremeni preparati, kao što je Strong Bones, sadrže oba makroelementa, u ovom odnosu.
Kalcijum i magnezijum će se najbolje apsorbovati ukoliko ih uzimamo u obliku helata.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Pakovanje:

100 kapsula, 250 kapsula

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Strong Bones (100 kapsula)Kalcijum-magnezijum”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj 011/3284-149 ili 011/3284-217 (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda:
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu