GripSTOP sprej za nos

945,00 din sa PDV-om

Medicinsko sredstvo sa mehaničkim dejstvom namenjeno tretiranju i prevenciji otežanog disanja na nos, funkcionalnog porekla.

Na lageru

Opis

Medicinsko sredstvo sa mehaničkim dejstvom namenjeno tretiranju i prevenciji otežanog disanja na nos, funkcionalnog porekla.

Delovanje:

pročišćava zapušen nos
​regeneriše sluznicu nosa i grla
​sprečava prodor bakterija i virusa
ubrzava uništavanje mikroorganizama
ublažava simptome sezonskog i hroničnog alergijskog rinitisa

GripSTOP sprej za nos se može koristiti dan za danom, bez vremenskog ograničenja.

Sastav:

Dikalijum-glicirizinat
​ B-glukana
​ Laktoferin
​ D-pantenol
​ Hlorbutanol

Glicirizinska kiselina
je aktivni sastojak korena biljke Sladić (Glycyrrhiza glabra). U biljnom materijalu je prisutna u obliku svojih K+ i Ca2+ soli (dikalijum-glicirizinat). Ova supstanca ima antiinflamatorno dejstvo („imitira“ dejstvo kortikosteroida, ali bez sporednih neželjenih efekata), pa dovodi do smirivanja upale sluznice nosa i ždrela.

B-glukan je prečišćeni složeni šećer dobijen iz ćelijskog zida gljivice Saccharomyces cerevisiae. Pripada grupi tzv. „modifikatora imunog odgovora“ koji efikasno potencira imuni odgovor i protiv virusnih i protiv bakterijskih izazivača. Primenjen u obliku spreja za nos jača lokalni imunitet i ispoljava snažno reepitelizujuce dejstvo, pa ubrzava proces regeneracije oštećene nosne sluznice.

Laktoferin je glukoprotein normalno prisutan u ljudskom organizmu. U najvećoj koncentraciji se javlja u majčinom mleku, zatim pljuvački i ostalim telesnim ekskretima. Deo je imunog odgovora organizma i oslobađa se iz granulocita kao odgovor na infekciju ili inflamaciju. Ispoljava snažno antibakterijsko dejstvo; sprečava rast bakterija, a zatim dovodi i do njihovog uništavanja. Izuzetno je važan i njegov antiinflamatorni (protivupalni) efekat, pa primenjen lokalno u obliku spreja za nos ublažava zapaljenje nosne sluznice.

D-pantenol je dobro poznat i efikasan reepitelizant koji, raspršen na sluznicu nosa, ubrzava oporavak oštećene sluznice i njeno izlečenje.

Hlorbutanol
ima blag anestetički i antiseptički efekat.

Način primene:

2 doze u svaku nozdrvu, 2 puta dnevno.
Ukloniti zaštitnu kapicu, nasloniti palac na dno flašice, kažiprst i srednji prst postaviti na krilca pumpice i pritisnuti ih na dole. Potom ih otpustiti. Ponoviti ovu radnju sve dok ne dođe do prvog raspršivanja. Polako saviti vrh na napred i istisnuti proizvod u nozdrvu, udahnuti i pritom, pomoću prsta druge ruke, držati drugu nozdrvu zatvorenom.

Napomena:
Ne koristiti preparat u slučaju preosetljivosti na bilo koju komponentu. Ako dođe do neželjenih efekata, prekinuti upotrebu i konsultovati lekara. Ne koristiti proizvod posle isteka roka trajanja. Proizvod čuvati van domašaja dece, na suvom i hladnom mestu.

Pakovanje:
sprej 20ml

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “GripSTOP sprej za nos”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: VV2F6Q
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu