Glifomark 5l

4.450,91 din sa PDV-om

Neselektivni herbicid, usvaja se lisnom masom. Kreće se naviše i naniže u biljci, inaktivirase u kontaktu sa zemljištem. Inhibira EPSP, odnosno sintezu aromatičnih kiselina čime sprečava sintezu neophodnih aminokiselina za proizvodnju proteina.

Na lageru

Opis

SPEKTAR DELOVANJA:

JEDNOGODIŠNJE I VIŠEGODIŠNJE USKOLISNE I ŠIROKOLISNE KOROVSKE VRSTE:

– 2-3 l/ha (20-30 ml na 100 m²), za vrste iz roda Avena, Bromus, Setaria, tretiranjem u fazi intenzivnog porasta.
– 2-4 l/ha (20-40 ml na 100 m²), za sledeće vrste: Digitaria spp., Echinochloa crus-galli, Lolium spp., Poa spp., Abutilon theophrasti,
Amaranthus spp., Ambrosia artemisiifolia, Calistegia sepium, Capsella bursa-pastoris, Chenopodim spp., Galinsoga parviflora, Galium aparine, Plantago spp., Polygonum spp., Senecio vulgaris, Sinapis arvensis, Sonchus asper, S. oleraceus, Stachys annua, Stellaria media, Thlaspi arvense, Veronica spp., Vicia spp., Viola arvensis, tretiranjem u fazi intenzivnog porasta.
– 3-4 l/ha (30-40 ml na 100 m²), za sledeće vrste: Panicum spp., Festucaspp., Lepidium draba, Datura stramonium, Solanum nigrum, Sonchus arvensis, Xanthium spp., tretiranjem u fazi intenzivnog porasta, a za Agropyrum repens, tretiranjem pred cvetanje i u fazi cvetanja.
– 3,5-5 l/ha (35-50 ml na 100 m²), za Sorghum halepense iz rizoma, tretiranjem od 40-50 cm visine pa do faze metličenja.
– 4-6 l/ha (40-60 ml na 100 m²), za Convolvulus arvensis (tretiranjem u fazi cvetanja), Cynodon dactylon (tretiranjem kada je korov 15-20 cm visine do početka klasanja), Rubus spp. (tretiranjem u vreme nedozrelih plodova), Erigeron canadensis, Cyperus rotundus, Phragmites communis, Typha spp. (tretiranjem u fazi intenzivnog porasta do početka cvetanja).
– 8-12 l/ha (80-120 ml na 100 m²), za Equisetum arvense, tretiranjem u fazi intenzivnog porasta do početka cvetanja.

PREPORUKE I NAPOMENE:

Na tretiranim površinama zabranjena je ispaša mlečne stoke i korišćenje osušene trave za ishranu stoke. Ispaša ostale stoke, kao i korišćenje osušene trave za ishranu stoke je moguća 7 dana posle primene.
Tretirana površina strništa se ne sme obrađivati najmanje 14 dana posle primene. Košenje livada i pašnjaka se može obaviti 7 dana posle, a ponovna setva trava 14 dana nakon primene. Slama, odnosno suva korovska masa, sa tretiranih površina se ne sme koristiti za pripremu komposta, koji se koristi u proizvodnji povrća. Tretirane korove ne treba zaoravati ili frezirati najmanje 2-3 nedelje posle primene. Ponovno puštanje vode u kanale je 7 dana posle primene. Sprečiti zanošenje preparata na sve zeljaste gajene biljke, kao i na zelene delove višegodišnjih zasada.

Klasa: Translokacioni, neselektivni, post-em herbicid

Aktivna materija: Glifosat IPA 480 g/l

Formulacija: SL – koncentrovani rastvor

Pakovanje: 5 l

Karenca: OVP

Dodatne informacije

Težina 5.1 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Glifomark 5l”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: polj222
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu