Signum® fungicid

480,00 din4.800,00 din sa PDV-om

Signum® je kombinovani sistemični preventivni fungicid vrlo širokog spektra delovanja. Kombinacija novih aktivnih supstanci obezbeđuje visok stepen zaštite i dugotrajan efekat.

Brisanje
Šifra proizvoda: polj129 Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

Signum® je kombinovani sistemični preventivni fungicid vrlo širokog spektra delovanja. Kombinacija novih aktivnih supstanci obezbeđuje visok stepen zaštite i dugotrajan efekat.

Prednosti primene

– Izuzetno široka registracija primene

– Najkompletniji fungicid na tržištu

– Povoljne ekotoksokološke osobine

– Dovoljno kratka karenca za uspešan tretman i bezbednu primenu

– Izrazita selektivnost za gajene biljke

– Preporučen u integralnoj zaštiti

Sastav Signum® fungicida

Signum® fungicid se sastoji od dve aktivne materije: piraklostrobin i boskalid. Udružene, ove materije čine univerzalno rešenje za mnoge prouzrokovače bolesti.

Način delovanja

Signum® je kombinovani preventivni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti u koštičavim voću, jagodama, paprici, paradajzu, krompiru, salatama, kupusu, luku i šargarepi.

Karakteristike Signum® fungicida

Signum® fungicid se brzo usvaja od strane biljaka, pa je opasnost od spiranja kišom značajno umanjena.

Obezbeđuje dugotrajnu preventivnu zaštitu od prouzrokovača bolesti, bespoštedan je za mnoge parazite, blagotvoran za biljke i može se primeniti u mnogim kulturama.

Signum® nije baktericid ali umanjuje uticaj stresa izazvan bakterijskim bolestima i aktivira prirodne mehanizme otpornosti- SAR. Na taj način umanjeni su gubici od bakterijskih bolesti.

AgCelence® efekat

Signum® spada u AgCelence® proizvode, pa pored suzbijanja bolesti ima i niz drugih, pozitivnih fizioloških efekata: tolerancija na plavljenje, manji stres izazvan bolestima, bolje korišćenje azota, povećan prinos, povećana tolerancija na sušu, zdravije biljke, zeleniji list, efikasnija fotosinteza…

Signum® u zaštiti jagode

Za zaštitu jagode od prouzrokovača sive truleži, Signum® se primenjuje u količini 1.5-1.8 kg/ha zavisno od uslova za zarazu.

Signum ima širok spektar delovanja pa pored zaštite od prouzrokovača sive truleži pruža zaštitu i od antraknoze plodova i lisne pegavosti jagode. Primenjuje se tokom perioda cvetanja pre sticanja uslova za zarazu a najkasnije do 7 dana pred berbu.
Signum u zaštiti jagode
Signum® u zaštiti maline

Siva trulež

Prouzrokovač sive truleži kod maline ostvaruje zarazu već u periodu cvetanja. Zaštitu Signum® fungicidom od ovog najrasprostranjenijeg parazita biljaka treba početi još u periodu cvetanja. Nastavti sa zaštitom u razmacima od 7-10 dana zavisno od vremenskih uslova. Sa zaštitom završitit zavisno do karence preparata za jagodasto voće.

Mrka pegavost

Didimela ili mrka pegavost se razvija na izdancima maline koji se ostavljaju (u drugoj polovini maja) za rod u narednoj godini. Simptomi se vide posle berbe. Ako je zaraza jača, često rod bude smanjen u narednoj godini.

Signum® fungicid ne dozvoljava razvoj didimele, prouzrokovaču mrke pegavosti izdanaka.

Signum® se za zaštitu prouzrokovača truleži plodova i pegavosti izdanaka maline- didimele primenjuje u količini od 1.5-1.8 kg/ha. Sa zaštitom od pegavosti izdanaka i štetnih insekata treba nastaviti i posel berbe.

Jagoda Krompir Luk Malina Paprika Paradajz Peršun Višnja Zelena salata Šargarepa

Dodatne informacije

Pakovanje:

30g, 100g, 500g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Signum® fungicid”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381 60 533 999 3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: polj129
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu