HERBIKO K2D3 JUNIOR 20 kapsula

787,50 din sa PDV-om

K2D3 junior sa kompleksom vitamina B predstavlja posebnu formulaciju za zdravlje kostiju.

Nema na lageru

Opis

K2D3 junior sa kompleksom vitamina B predstavlja posebnu formulaciju za zdravlje kostiju.

Delovanje:
Vitamin D3 omogućava preuzimanje kalcijuma iz hrane i na taj način doprinosi izgradnji kostiju. Istovremeno, vitamin D3 aktivira ćelije koje grade kost i podstiče ih da prozvode protein koji je odgovoran za ugradnju kalcijuma u kosti (osteokalcin). Ovaj protein ima mnogo potencijalnih zdravstvenih benefita. Međutim, dok vitamin K2 ne dođe i ne aktivira ga, ovi benefiti se neće ostvariti.
Vitamin K2 je neophodan kako bi se iskoristio kalcijum u procesu stvaranja zdrave kosti. On aktivira osteokalcin, protein koji ugrađuje kalcijum u kost. U suprotnom, bez vitamina K2, osteokalcin ostaje neaktivan, pa ne može da veže kalcijum za kost.
Bez pomoći vitamina K2, kalcijum koji vitamin D3 tako efikasno uzima može zapravo raditi protiv naše dece, ugrađujući se u njihove arterije, meka tkiva i zglobove. Dakle, vitamin D3 zapravo stvara potrebu za vitaminom K2.
Vitamin K2 obezbeđuje ključne prednosti za kosti:

• Štiti kosti od preloma, jer smanjuje aktivnost ćelija koje razgrađuju kost i dovode do njenog propadanja.
• Podstiče obnavljanje koštanog tkiva, jer omogućava proteinu osteokalcinu da povuče kalcijum iz krvi i ugradi ga u kosti.

Istraživanja su pokazala da većina dece, nažalost, ne unosi dovoljno vitamina K. Prosečan unos vitamina K putem ishrane značajno je opao tokom poslednjih 50 godina. Današnji unos je nedovoljan za optimalan razvoj i održavanje kostiju. Ishrana bogata prerađenom hranom, manjak povrća i generalno manjak hrane prirodno bogate vitaminima K, dovele su do nedovoljnog unosa ovog vitamina. Zbog toga stručnjaci u ovoj oblasti preporučuju suplementaciju.

Način primene:
Deca od 3 do 12 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok.
Adolescenti od 12 godina: 1-2 tablete, uz obrok.

Pakovanje: 20 kapsula

Dodatne informacije

Težina 0.1 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “HERBIKO K2D3 JUNIOR 20 kapsula”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj 011/3284-149 ili 011/3284-217 (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: 8606107686899
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu