Antracol Fungicid

156,00 din1.800,00 din sa PDV-om

Antracol® WP-70 je kontaktni preventivni fungicid koji sprečava pojavu velikog broja bolesti u voćarstvu, vinogradarstvu, povrtarskim usevima, ukrasnom bilju i drugim gajenim biljkama.
Fungicid,Propineb 700 g/kg

Brisanje
Šifra proizvoda: polj27 Kategorije: , , Oznake: ,

Opis

Namena:
Fungicid

Аktivna materija:
Propineb 700 g/kg

Formulacija:
Koncentrat za suspenziju (WP)

Klasifikacija rezistentnosti:
M3

Primena:
Antracol® WP-70 je kontaktni preparat sa preventivnim delovanjem, namenjen za suzbijanje prouzrokovača plamenjače krompira, duvana, vinove loze, paradajza, luka i čađave krastavosti jabuke i kruške.

Količina primene:
Kod krompira u količini 1,5-1,8 kg/ha, kod duvana 1-2 kg/ha, kod paradajza i luka 2-2,5 kg/ha, a kod jabuke, kruške i vinove loze u koncentraciji od 0,2%.
Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije.

Karenca:
Zа krompir, paradajz i luk je 14 dana, zа jabučasto voće, stone sorte vinove loze i duvan je 21 dan, а zа vinske sorte vinove loze je 42 dana.

Pakovanje:
200 g, 500 g, 1 kg
Proizvođač:
Bayer
Kontaktni preparat sa preventivnim delovanjem, namenjen za suzbijanje prouzrokovača plamenjača i čađave krastavosti jabuke.

Аktivna materija:
Propineb 700 g/kg

Grupa:
Ditiokarbamati

Formulacija:
Koncentrat za suspenziju (WP)

Klasifikacija rezistentnosti:
M3

Karakteristike:
Antracol® WP-70 je kontaktni preventivni fungicid koji sprečava pojavu velikog broja bolesti u voćarstvu, vinogradarstvu, povrtarskim usevima, ukrasnom bilju i drugim gajenim biljkama. Poseduje i dodatne materije koje povećavaju otpornost biljaka stimulišući zarastanje površinskih oštećenja. Kao multi–site fungicid u primeni je više od 40 godina i do sada nema registrovane rezistencije.
Pored zaštite, preparat Antracol® WP-70 gajenoj biljci pruža mogućnost iskorišćenja cinka prisutnog u formulaciji (157,5 g/kg Zn).
Oštećenja na biljkama koja nastaju posle grada, najbolje zarastaju ako se primeni Antracol® WP-70, najkasnije do 24 časa posle oštećenja.

Primena:
Kod krompira za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans) i mrke pegavosti (Alternaria solani) u količini 1,5-1,8 kg/ha (15-18 g/100 m2). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije.
Kod duvana za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Peronospora tabacina) u količini 1-2 kg/ha (10-20 g/100 m2).
Kod jabuka za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lišća i krastavosti plodova (Venturia inaequalis) u koncentraciji od 0,2% (20 g/10 l vode). Vreme primene je pre ostvarene infekcije.
Kod kruške za suzbijanje čađave pegavosti lišća i krastavosti plodova (Venturia pirina) u koncentraciji od 0,2% (20 g/10 l vode). Vreme primene je pre ostvarene infekcije.
Kod vinove loze za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Plasmopara viticola) u koncentraciji 0,2% (20 g/10 l vode). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije. Antracol® WP-70 se koristi i za suzbijanje prouzrokovača crne pegavosti (Phomopsis viticola) u koncentraciji od 0,25% (25 g/10 l vode). Vreme primene je u početku vegetacijе.
Kod paradajza za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans) i mrke pegavosti (Alternaria solani) u količini 2-2,5 kg/ha (20-25 g/100 m2). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije.
Kod luka za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Peronospora destructor) u količini 2-2,5 kg/ha (20-25 g/100 m2). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije.
Kod lala za suzbijanje prouzrokovača sive truleži (Botrytis cinerea) u količini 3-4 kg/ha (30-40 g/100 m2). Vreme primene je preventivno, pre ostvarene infekcije.

Mogućnost mešanja:
Kao multi-site fungicid, dodaje se sistemičnim hromistacidima i fungicidima radi proširenja spektra i dužine delovanja.
Meša se sa preparatima na bazi bakarnog oksihlorida i drugim WP i WG formulacijama.
Ne meša se sa preparatima EC formulacije i sa preparatima bazne reakcije kao što su bordovska čorba i fosetil-aluminijum.

Karenca:
Za krompir, paradajz i luk je 14 dana, za jabučasto voće, stone sorte vinove loze i duvan je 21 dan, a za vinske sorte vinove loze je 42 dana.

Neželjeni efekti:
Preparat primenjen prema uputstvu proizvođača nema neželjene efekte.

Dodatne informacije

Težina  
Pakovanje:

20g, 200g, 500g, 1kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Antracol Fungicid”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naručite proizvod na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:

  1. Pozovite broj +381/60-533-999-3 Viber WhatsApp (radnim danima od 9-17 časova)
  2. Izdiktirajte operateru tačnu šifru proizvoda: polj27
  3. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti porudžbenicu